Mažiausių kainų pasiūlymai
Egiptas , Šarm El Šeichas , 95 LTL
Ispanija , Kosta Dorada , 175 LTL
Austrija , Zalzburgas , 177 LTL
Tailandas , Bankokas , 200 LTL
Graikija , Rodo sala , 225 LTL
Italija , Bergamas , 365 LTL
Turkija , Alanija , 385 LTL
Ispanija , Kosta Brava , 398 LTL
  Naudinga informacija
ŽemėlapiaiOraiMiestų gidai (siųstis)Vizų informacijaGeriausias laikas keliauti
StraipsniaiMedikų infoD.U.K.Kelionių sutartysTurizmo katalogasPartneriaiKeliaujant po ES

 

Klausimas: Kokie galimi maitinimo variantai Viešbučiuose 
Atsakymas: 
 
Viešbučiuose galimi šie maitinimo tipai: 
RO (Room only) - be maitinimo. 
 
BB (Bed&Breakfast) – pusryčiai, arbata, kava, vanduo – nemokamai. 
HB (Half Board) – pusryčiai ir vakarienė, nemokami gėrimai: kava, arbata (arba kiti viešbučio administracijos siūlomi gaivieji gėrimai) pusryčių metu. Vakarienės metu visi gėrimai – už papildomą mokestį. 
HB+ (Half Board Plus) – pusryčiai ir vakarienė. Viešbutis savo nuožiūra gali teikti tam tikras papildomas paslaugas arba nuolaidas. Dažniausiai vietinės gamybos alkoholiniai ir gaivieji gėrimai pusryčių ir vakarienės metu – nemokamai.
FB (Full Board) – pusryčiai, nemokami gėrimai: kava, arbata (arba kiti viešbučio administracijos siūlomi gaivieji gėrimai) pietūs ir vakarienė. Pietų ir vakarienės metu visi gėrimai už papildomą mokestį.
FB+ (Full Board Plus) – pusryčiai, nemokami gėrimai: kava, arbata (arba kiti viešbučio administracijos siūlomi gaivieji gėrimai), pietūs ir vakarienė. Viešbutis savo nuožiūra gali teikti tam tikras papildomas paslaugas arba nuolaidas. Gėrimai pietų ir vakarienės metu (dažniausiai - alus, vynas, vanduo).
 
AI (All inclusive) – viskas įskaičiuota: pusryčiai, pietūs ir vakarienė, alkoholiniai ir gaivieji vietinės gamybos gėrimai  (dažniausiai nuo 10 val. iki 22 val.). Kuriuose viešbučio baruose galima užsisakyti alkoholinių gėrimų, nustato viešbučio administracija savo nuožiūra. Kai kuriuose viešbučiuose kava, ledai, šviežiai spaustos sultys gali būti už papildomą mokestį. 
 

UAI (Ultra All Inclusive), AI+ (All Inclusive plus), SAI (Superior All Inclusive), EXTAI (Extended All Inclusive),  ELGAI (Elegance All Inclusive), VIPAI (VIP All Inclusive), FSAI (Fame Style All Inclusive), DAI (Deluxe All inclusive). Kataloge šios sistemos pavadintos AI luxe (viskas įskaičiuota luxe) Paprastai AI luxe prilygsta UAI sistemai, tačiau gėrimų asortimentas bei teikiamos paslaugos kiekviename viešbutyje gali skirtis. Papildomai prie sistemos „viskas įskaičiuota“ poilsiautojai gauna kai kuriuos, viešbučio administracijos nustatytus, užsienio gamybos alkoholinius bei gaiviuosius gėrimus ir/arba papildomas paslaugas.

 

Įprastai pusryčiai, pietūs ir vakarienė yra patiekiami buffet arba kitaip vadinamo švediško stalo principu, o kartais gali būti patiekiama ir a la carte arba porcijomis.


Švediškas stalas – tai maisto (dažnai ir gėrimų) pateikimo būdas, kai svečiai patys įsideda maistą, įsipila šaltus ir karštus gėrimus. Paprastai stalas statomas prie sienos arba patalpos viduryje, kad prie jo vienu metu galėtų prieiti daugiau svečių. Švediško stalo etiketas leidžia nesilaikyti patiekalų valgymo eiliškumo, tačiau reikėtų įsidėti tiek, kiek suvalgai. Priklausomai nuo gyventojų skaičiaus viešbutyje (dažniausiai sezono pradžioje bei pabaigoje), švediškas stalas gali būti pakeistas kitu aptarnavimo būdu, pvz. maistas gali būti dalinamas porcijomis.


A la carte – maisto pasirinkimas restorane pagal pateiktą valgiaraštį. Dažniausiai viešbučiuose, turinčiuose a la carte restoranus, vakarienei vietą reikia užsisakyti iš anksto (bent prieš 1 dieną). Laikotarpį, prieš kurį būtina užsisakyti vietą, nustato viešbučio administracija. Pagal viešbučio administracijos nustatytas taisykles, a la carte restorane maitinimas gali būti įskaičiuotas į kainą (pvz.: viena vakarienė viešnagės viešbutyje metu) arba už papildomą mokestį.
Maitinimo suteikimo tvarką bei valgiaraštį nustato viešbučio administracija.
Jeigu iš viešbučio išvykstate anksti rytą arba grįžtate vėlai vakare, dėl ankstyvų pusryčių ar vėlyvos vakarienės maisto prekių paruošimo (atskirais atvejais – už papildomą mokestį) prašome kreiptis tiesiogiai į viešbučio administraciją. Jų paruošimo tvarka – pagal viešbučio administracijos nuožiūrą.
 

 

Naudinga informacija
ŽemėlapiaiOrai
Miestų gidai (siųstis)Vizų informacija
Geriausias laikas keliautiStraipsniai
Medikų infoD.U.K.
Kelionių sutartysTurizmo katalogas
PartneriaiKeliaujant po ES
Apie mus
Pradinis
Kodėl mes?
Kaip mes dirbame?
Mūsų paslaugos
Mus Rekomenduoja
Facebook naujienos čia
Visi naujienlaiškiai
RSS
Kontaktai
Tel.: 8 37 208000
Mob.tel.: +370 61 999 888
El. p.: info@travel-oasis.lt
Konsultacija
Jei turite klausimų ar kelionę norite rezervuotis telefonu.
tel.: 8 37 208000
(I-V) 09:00 - 18:00